Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zabajone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtek 10
cukru 10 łyżek
Marsali 400ml
czekolada deserowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zabajone

Żółtka należy ubić z cukrem tak, aby powstała jednolita masa. Najlepiej jest to robić w misce wykonanej ze stali. Podczas ubijania powoli, porcjami wlewamy wino. Na koniec bardzo dokładnie mieszamy. Miskę wstawiamy do garnka, w którym znajduje się wrzątek. Ubijamy nad parą, do czasu, aż krem zacznie nam gęstnieć. Zdejmujemy z ognia i jeszcze chwilę ubijamy. Nalewamy do miseczek i posypujemy po wierzchu tartą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.12.2013 14:03
Smaczne to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak