Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka orzechowo-miodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 2 szkl
cukier 20 dkg
orzechy włoskie 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowo-miodowe

Do rondelka dajemy miód razem z cukrem i gotujemy na wolnym ogniu, aby się zarumienił. Orzechy drobno siekamy. Jak miód z cukrem będzie już rumiany to wsypujemy posiekane orzechy. Wszystko gotujemy jeszcze ok.3 min, energicznie mieszając. Stolnicę skrapiamy wodą i wykładamy przygotowane ciasto. Ciasto trzeba rozwałkować, aby było grube. Następnie kroimy według własnego uznania ciasteczka i pozostawiamy na stolnicy ok.4-5 godz. Po upływie tego czasu ciasteczka podważamy nożem i chowamy. Takie ciasteczka są bardzo pożywne i można je długo przechowywać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.12.2013 09:44
szybki fajny przepis na orzechowe ciasteczka
mirosława4 17.02.2013 13:41
bardzo ciekawy przepis,a sposób wykonania bardzo prosty i szybki warty wypróbowania :)
ben-ka 23.12.2012 13:07
A to ciekawe! muszę kiedyś wypróbować Twój przepis:)
RenataZ-et 27.11.2012 18:54
pychotki :)
Łukasz15 25.06.2012 09:40
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak