Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz mało-rosyjski

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
fasola 1 szklanka
buraczki 50 dkg
przecier pomidorowy 2 szklanki
kapusta 1/4
ziemniaki 50 dkg
śmietana 1 szklanka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
zielenina
mięso

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz mało-rosyjski

kawałek mięsa, może być solony, włożyć razem z fasolą. gotować. w połowie gotowania dodać pokrojoną włoszczyznę, kapustę ziemniaki, ugotowane w skórkach buraki, obrać zetrzeć na grubej tarce, dodać do zupy. doprawić zupę śmietaną z mąką, dodać przecier z pomidorów. podawać wsypując na talerze drobno pokrojony zielony koper.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 23.09.2011 22:27
tez tak uwazam
Maryś1 06.08.2010 12:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak