Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka pod przykryciem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 4 sztuki
oliwa 3 łyżki
koperek 1 łyżka
sos sojowy 5 łyżek
ząbek czosnku 1 sztuka
Goździki całe Prymat 5 sztuk
sól
kasza gryczana 1 woreczek
parmezan starty 2 łyżki
pietruszka 2 łyżki
wino czerwone 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka pod przykryciem

Żeberka marynuję przez noc w zalewie z czerwonego wina, oliwy z oliwek, koperku, sosu sojowego, ząbku czosnku,goździków, pieprzu, soli. Piekę w 180 stopniach pod folią 1 godzinę, przewracam i piekę dalej przez kolejne 45 minut również pod przykryciem.
Kaszę gotuję, doprawiam vegetą, dodaję starty parmezan i posiekaną pietruszką. Wszystko razem mieszam
Na gotowe żeberka wykładam kaszę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 08.01.2013 22:19
Najlepsze restauracje nie powstydziłyby się takiej potrawy.
monisia8585 09.10.2012 10:25
danie godne mistrza :0
Rafał10 21.08.2012 09:34
Pacpaw oczywiście, że jagnięce :) Widać na mięskach się znasz :)
adelajda 19.08.2012 14:07
muszę wypróbować Twój przepis !
pacpaw 19.07.2012 20:40
to wieprzowe żeberka? wyglądają na jagnięce
Anna169Hosz 13.07.2012 16:56
Elegancko podane.
berys18 26.06.2012 22:02
świetnie sie prezentują
Mariusz10 19.06.2012 20:10
znakomite danie
Anna133 03.06.2012 18:13
ale czadowe
IZABELA29 01.06.2012 09:19
pysznie
barbarella 31.05.2012 17:30
oczy jedzą
olkaaa 28.05.2012 07:42
super
smerfetka79 22.05.2012 20:42
Wygląda i na pewno smakuje wybornie:))
Monika78 22.05.2012 20:24
marynata brzmi bardzo smakowicie! musze koniecznie sprobowac! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak