Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pucharkowe tiramisu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg.
biszkopty podłużne 1/2 op.
cukier 8 łyżek
jajko 4 szt.
sok z cytryny 1 szt.
skórka z cytryny
kawa 1 filiżanka
likier amaretto 3 łyżki
wiórki czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: pucharkowe tiramisu

do naczynia wlać wodę i zagotować do drugiego mniejszego naczynia wbić jajka dodać cukier,skórkę i sok z cytryny ubić na puszystą masę w kąpieli wodnej cały czas mieszając gotować aż masa zacznie robić się gęsta,twaróg zemleć i zmiksować powoli dodając masę jajeczną dokładnie wymieszać,biszkopty pokruszyć i połowę włożyć do pucharków,zaparzoną kawę wymieszać z likierem i polać nią biszkopty w pucharkach,na te biszkopty nałożyć połowę kremu i układać pozostałe biszkopty ponownie je nasączyć i wylać pozostały krem,schłodzić w lodówce tuż przed podaniem posypać wiórkami czekoladowymi lub kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.06.2013 06:50
lubię tiramisu
Rafał10 22.05.2012 21:25
MNIAM ! musi być wyśmienite, szkoda że nie ma zdjęcia :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak