Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w pierzynce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt podwójna
jajko 1 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
mąka do panierki
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w pierzynce

Pierś z kurczaka przekroić na połowę, tak aby powstały cztery porcje.
Filety obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na jedną godzinę.
Jajko roztrzepać z solą i pieprzem.
Panierować piersi z kurczaka dobrze w mące i jajku.
Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Takie piersi możemy podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 02.09.2012 09:36
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak