Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior podsmażany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
masło do smażenia 1/2 kostki
sól do smaku
kalafior 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior podsmażany

Kalafiora oczyścić, podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, następnie odsączyć z nadmiaru wody, na patelni stopić masło zrumienić bułkę tartą wrzucić przygotowany kalafior i lekko podsmażyć. Na koniec kalafior przełożyć do miseczki i polać stopionym masłem wraz z bułka tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 22.05.2012 19:34
fajny :)
agunesu 22.05.2012 19:32
bardzo lubie
halina17 22.05.2012 19:18
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak