Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki a'a ruskie z dodatkiem

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 20 dag
cebula 1/2 sztuki
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz do smaku
mięta 1/2 szklaneczki
jajko 1 sztuka
mąka 35 dag
oliwa 1 łyzeczka
woda do podlania
ziemniaki ugotowane 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki a'a ruskie z dodatkiem

Biały ser musimy przekręcić razem z ugotowanymi ziemniakami. Mieszamy, doprawiamy do smaku i dodajemy opłukaną, drobno posiekaną miete oraz cebulę. Cebula musimy wczęsniej na tłuszczu podsmażyć. Mieszamy.

Wszytskie składniki na ciasto , któe zostały wymienione w przepisie ( woda, olej, sól-, mąka, jajo) łączmymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Powstałe ciasto dzielimy na cześci i każdą z nich kolejno za pomoca wałka rozwałkowujemy. Za pomoca kubka, szklanki jak kto woli wycinamy kółka,
Do każdego kólka nakladamy farsz , boki ciasta łaczymy, nie powinny byc rozklejone ponieważ podczas gotowania pieróg może się rozwalić. otujemy w osolonej wrzacej wodzie, az same wyplyna na wierzch wyciagamy i ukladamy na talerzu, nigdy nie jeden na drugim aby sie nie posklejał, dopiero gy wystygnął mozna tak zrobic .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 24.01.2013 11:39
lubię pierogi ruskie a takich jeszcze nie jadłam
caffee_tea 01.07.2012 22:15
pysznosci
kate.500 15.06.2012 00:09
pycha
koala 08.06.2012 02:10
o jakie pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak