Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana
mąka pszenna
jajko 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować, wystudzić, przepościć przez praskę. Podzielić na 4 części, wyjąć jedna część i wsypać w to miejsce obie mąki z przewagą ziemniaczanej. Wyrobić ciasto
Krok 1 - Kluski śląskie foto
2
Formowac kluseczki z dziurką w środku
Krok 2 - Kluski śląskie foto
3
Wrzucać na osolony wrzątek i gotować ok. 3 minuty od wypłynięcia.
Krok 3 - Kluski śląskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 23.04.2014 19:01
ja też je uwielbiam
Kasiaaa 20.04.2014 21:30
Pyszne :)
ankaryba 04.07.2013 08:13
bardzo lubię :-)
Ada-Gaba 20.10.2012 07:29
bardzo lubię
Wiesława1 21.08.2012 19:14
pyszne
dwa pokoje z kuchnią 22.05.2012 23:57
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak