Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po kapitańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 50 dag
mąka pszenna 1 łyżka
ryż 2 woreczki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
margaryna 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
mąka pszenna 5 łyżek
sok z cytryny
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po kapitańsku

Filety skropić sokiem z cytryny , owinąć folią spożywczą , włożyć do lodówki na pół godz.. Ryż ugotować na sypko w rosole z kostki i koncentratem , odsączyć, ostudzić.Wymieszać z posiekaną zieleniną doprawić do smaku papryką . Rybę panierować w mące usmażyć na złoty kolor . W natłuszczonej blaszce układać warstwę ryżu, porcję ryby i przykryć resztą ryżu. na wierzch położyć wiórki margaryny .Przykryć folia aluminiową . Piec 40 min w temp 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 13.08.2012 21:05
znakomity przepis zjadła bym
Mati13 22.07.2012 17:02
kapitalna! :)
jozefinach 13.06.2012 11:07
Uwielbiam ryby.
Justyna Jussstiii 02.06.2012 07:39
super
reniatka 30.05.2012 10:22
fajne
olkaaa 29.05.2012 08:01
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak