Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ocet 1/2 szklanki
woda 3 szklanki
sól 2 łyżeczki
cukier 3 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka

Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kaski. Wodę, ocet, cukier i sól zagotować. Paprykę układać ciasno w słoikach. Do każdego słoika dodać kilka ziarenek gorczycy, listek laurowy, po 3 ziarenka ziela angielskiego. Na wierzch do każdego słoika wlać po łyżce oleju. Wrzącą zalewą zalać słoiki i odwrócić słoiki do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.10.2013 09:12
Bardzo lubię
jeta72 06.06.2013 08:58
uwielbiam!!! :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak