Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suvlaki z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 1 szt
czosnek 3-4 ząbki
cytryna 1 szt
jogurt grecki 1 op
sół, pieprz, oregano
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Suvlaki z kurczaka

Mięso płuczemy i kroimy w cienkie długie paski przyprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie nakłuwamy na wykałaczki do szaszłyków. Grillujemy.

Ogórka ze skórką ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy nadmiar wody.

Jogurt łączymy z ogórkiem i dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz łyszkę oliwy z oliwek, mieszamy.

Gotowe suvlaki skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy oregano. Podajemy z tzatzikami.

Greckie suvlaki to po prostu paski mięsa ugrillowane na patyku. Grecy jedzą głównie drobiowe i wieprzowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 05.02.2012 23:08
ciekawe
agogo2 05.02.2012 23:07
ciekawe
Magda60 05.02.2012 22:26
dobre
rjustysia 05.12.2011 10:03
Świetne! Chętnie sama zrobię :)
Krzysztof18
Krzysztof18 20.10.2011 13:34
wspaniałe
IlonaAlbertos 22.01.2011 12:01
Bardzo ciekawy przepis. Muszę wypróbować.
gusia1000 24.12.2010 00:37
wygląd na medal.
Islanzadi 17.10.2010 00:09
Świetny przepis :)
edyta18-20 25.09.2010 11:32
bardzo ciekawy przepis
wedith1 24.09.2010 20:29
Mniam! Pychotka!
caroline1983 02.08.2010 12:06
ładnie sie prezentują
caroline1983 02.08.2010 12:06
ładnie sie prezentują
Justyna223 01.08.2010 10:56
super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak