Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROŻKI DROZDŻOWE Z KAPUSTĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szk
jaja 3 szt
mleko 1 szkl
drożdże 2 1/2 dag
masło 1/3 kostki
cukier kryształ 2 łyżeczki
sól do smaku
kapusta kiszona 50 dag
cebula 2 szt
masło stopione 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROŻKI DROZDŻOWE Z KAPUSTĄ

Mleko lekko podgrzać , dodać drożdże, łyżkę cukru ,szklankę mąki wyrobić rozczyn . odstawić do wyrośnięcia , dodać stopione masło , resztę mąki i sól. Wyrobić ciasto , rozwałkować wykrawać szklanką okrągłe placuszki . kapustę pokroić drobno , przepłukać jeżeli kwaśna . Cebule pokroić zeszklić na maśle , dodać kapustę dusić na małym ogniu , mieszać od czasu do czasu . Po 25 minutach doprawić do smaku , solą pieprzem, cukrem . Na każdy z placuszków nakładać farsz łyżeczką i dokładnie sklejać pierogi . Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Ułożyć do wysmarowanej blaszki i piec na złoty kolor 20 min w 180 c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 14.09.2012 18:08
pyszne
Pani Domu 09.08.2012 18:57
pyszne sa takie pierożki
Aleksandraa 30.07.2012 21:03
oh są pyszne uwielbiam takie przegryzać w pracy :)
AURELKA 20.07.2012 16:34
najlepsze do barszczu czerwonego
Renata22 15.07.2012 16:50
drożdżowe pierozki? no muszą być ciekawe, bo przepis kuszący
IrenaM 27.06.2012 21:52
wspaniałe
reniatka 25.06.2012 09:37
mmm muszą być smaczne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak