Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek biszkoptowo-makowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
masa: masło 3 szt
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 1 l
capucciono orzechowe 0,5 szkl
ciasto makowe: masa makowa 1 szt
jajko 4 szt
mąka 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier 6 łyż
Biszkopt 8 szt
jajko 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: placek biszkoptowo-makowe

ubijamy jajka z cukrem do dajemy przesianą mąke i proszek mieszamy gotową masę przelewamy na wysmarowane dwie formy pieczemy ok 30 min
w tym czasie gotujemy budyn wg przepsiu i studzimy.
Następnie ubijamy jajka z cukrem delikatnei mieszamy z masa i przesiana mąką i proszkiem przekładamy do formy i pieczemy ok 35 min.

masło 1 szt ucieramy mozemy dodac alkohol dodajemy 0,5 szkl cukru pudru następnie w 3 łyz wody rozpuszczamy capuccino i dodajemy do masłą ucieramy na puch.
Dwa kolejne masła ucieramy i dodajemy ostudzony budyń.
Przełozenie: biszkopt-masa cappucino-masa budyniowa-caisto makowe- masa budyniowa- masa cappucino-biszkopt wierzch możemy polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 11.03.2014 18:06
mniam mniam
JOANNA16 19.07.2013 11:11
pycha ciacho
mirosława4 17.02.2013 14:50
zjadłabym kawałeczek
reniatka 28.01.2013 16:19
pyszne
gosia561 29.07.2012 14:01
lubię takie ciacha
motylwe 22.05.2012 19:48
smaczny, lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak