Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w zielonej herbacie
Kroki postępowania
Mięso po opłukaniu wodą, kroimy na plastry, które możemy lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
pierś z indyka | 1/2 kg |
woda | 1/2 szklanki |
suszona mięta | 1 łyżeczka |
nasiona kolendry | 1/2 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
anyż | 1 szczypta |
kardamon | 1/2 łyżeczki |
Pieprz biały mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
oliwa | 2 łyżki |
Musztarda francuska Prymat | 1 łyżka |
miód | 1 łyżka |
herbata zielona | 2 jaśminowa |
Gorczyca biała cała Prymat | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: