Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra smażona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 5 szt
mąka 1 szklanka
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra smażona

Z ryb odciąć głowy oraz płetw, następnie oskrobać wierzch i oczyścić, namoczyć w zimnej wodzie oraz moczyć tak długo aż wypłynie cała krew. Następnie wysuszyć papierowym ręcznikiem lekko posolić i obtoczyć z każdej strony w mące i na koniec smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa52 02.09.2012 08:16
super
Ewa52 02.09.2012 08:16
super
Ewa52 02.09.2012 08:16
super
Ewa52 02.09.2012 08:16
super
Emiliozo 26.08.2012 19:07
nie jadłam nigdy flądry
Justyna28 05.07.2012 16:25
na pewno smaczna:)
Dorian 09.06.2012 10:28
pyszna rybka
halina17 22.05.2012 19:48
moja ulubiona ryba
treonina 22.05.2012 16:54
bardzo taką lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak