Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort truskawkowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 1,75 szkl
cukier waniliowy 1 opak
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort truskawkowy

Białka ubić z cukrem, dodawać na przemian po jednym żółtku oraz mąkę zmieszaną z proszkiem i wanilią. Wyłożyć na natłuszczoną i wylożoną pergaminem tortownicę. Piec ok. 35 min w temp. 170st. ostudzić i przekroić na 3 części.

KREM:
1i1/2 kost. masła,
szkl. cukru + 4 łyżki,
1 kg mrożonych truskawek.

Margarynę utrzeć na puch. Stopniowo dodawać cukier. Owoce rozmrozić, rozgnieść widelcem,zasypać 4 łyżkami cukru, osączyć. Dodawać po łyżce truskawek.

Kremem przełożyć wszystkie warstwy tortu, posmarować wierzch i boki ciasta. Udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 04.12.2013 12:57
Oj, ależ pyszny kawałek do mojej filiżanki aromatycznej kawy :-)
Iwusia 21.06.2013 23:10
bardzo smacznie wygląda
caralajna 04.05.2013 07:37
coś pysznego
RenataZ-et 19.03.2013 22:58
wygląda fantastycznie :)
treonina 22.05.2012 16:54
świetny!
Sylwia29 22.05.2012 15:06
Mmm.. Cudowny!:)
Agnieszka91 22.05.2012 14:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak