Przepis i sposób przygotowania na: Teczowe ciasto z egzotycznych owoców
Kroki postępowania
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
jajko | 5 |
mąka | 5 łyzek |
cukier | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masa | |
masło | 1 kostka |
budyń | 1 |
mleko | 0,5 l |
kiwi | 2 |
mandarynki | 3 |
pomarańcza | 1 |
galaretka wiśniowa | 1 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: