Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z fasolą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
fasola czerwona z puszki 1 puszka
majonez 5 łyżek
cebula 2 małe
ser żółty 30 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z fasolą

Kroki postępowania

1
Ser żółty pokroic w kostkę ok. 1x1 cm. Cebulę obrać, a nastepnie drobno pokroić i lekko posolić. Odstawić na około pół godziny, aby zmiękła. Gdy ryż będzie zimny wymieszać z fasolą, serem i cebulą.
Krok 1 - Sałatka ryżowa z fasolą foto
2
Ryż ugotować w osolonej wodzie tak, aby był dość sypki, a nie klejacy, ponieważ sałatkę złaczy majonez.
Krok 2 - Sałatka ryżowa z fasolą foto
3
Dodać majonez oraz doprawić do smaku. Jeśli składniki nie byłyby wystarczająco połaczone można dodac jeszcze trochę majonezu. Wymieszać.
Krok 3 - Sałatka ryżowa z fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak