Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórka pomarańczowa kandyzowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka pomarańczowa 50 dag
cukier 50 dag
woda 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Skórka pomarańczowa kandyzowana

Skórkę pomarańczową sparzyć wrzątkiem i włożyć do naczynia z zimną wodą. Na następny dzień usunąć biały miąższ, pokroić w kosteczkę i wrzucić do przygotowanego z wody i cukru gęstego syropu. Smażyć na wolnym ogniu ok 30min. Na następny dzień smażyć ok 5min. i powtarzać tę czynność przez kilka dni. Przełożyć do słoika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzik239 07.01.2016 11:13
Super pomysł nie trzeba przynajmniej kupować :)
anemon 26.01.2013 19:57
Oj, tak sernik z kandyzowaną skórką jest pyszny.
alaaa 11.11.2012 17:51
pyszna szczególnie do serników,,,
TEtalicha 24.08.2012 20:59
tez robie
kuklik 07.08.2012 17:31
nie ma jak to swoje
rutynka 30.05.2012 15:54
ja również polecam!
parysek10 22.05.2012 13:48
polecam, sprawdzony przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak