Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzan Wielkanocny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan ze słoika 400 g
jajko 5
cukier 2 łyżeczki
śmietana 12% 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzan Wielkanocny

Kroki postępowania

1
Jajka ugotowac na twardo. Białka i żółtka oddzielić. Żółtka utrzeć z cukrem.
Krok 1 - Chrzan Wielkanocny foto
2
Do osobnej miseczki włożyć chrzan. Białka pokroic na bardzo drobną kosteczkę i wymieszac z chrzanem i smietaną. Następnie dodać do tego utarte żółtka. Jeśli ktoś lubi do żółtek można dać więcej cukru, który zniweluje ostry smak chrzanu.
Krok 2 - Chrzan Wielkanocny foto
3
Można takze doprawić jeszcze świezo zmielonym pieprzem. Taki chrzan w sam raz nadaje się zarówno na jajka jak i jako dodatek do wedlin.
Krok 3 - Chrzan Wielkanocny foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 01.01.2013 21:41
bardzo fajny pomysł na wzbogacenie smaku zwykłego chrzanu
Kate131 07.08.2012 08:34
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak