Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik w paski

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serki homogenizowane 4 szt
margaryn 1 kostka
jaja 6 szt
galaretk różne mrożone 5 szt
cukier 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sernik w paski

żelatynę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody,studzimy. margarynę ucieramy z cukrem . stopniowo dodając po jednym jajku, uważając , aby się nie zważyło. dodajemy serki i wlewamy żelatynę , mieszając lekko podgrzewamy,aż masa będzie rzadka. galaretki osobno rozpuszczamy w szklance wody wrzącej. na blaszkę wlewamy 1/5 masy serowej.odstawiamy do stężenia wlewamy galaretkę tężącą i wstawiamy do lodówki. wlewamy kolejną warstwę serową i czynność powtarzamy aż do uzyskania 10 warstw ostatnia warstwą powinna być galaretka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak