Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka lekka z szparagami i piersią z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
szynka konserwowa
szparagi białe 1 opakowanie
wywar warzywny
koperek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka lekka z szparagami i piersią z kurczaka

Szparagi obieramy i gotujemy . Studzimy . Zimne zawijamy w plasterki szynki i układamy na dnie miseczek w których będzie robiona galaretka. Gotujemy wywar warzywny z marchewki ,selera,pietruszki dodajemy pierś z kurczaka. Ugotowaną pierś tniemy na kawałki i wkładamy po kawałku do miseczek . Papryki kroimy na kawałki i dodajemy do miseczek . Wywar warzywny doprawiamy do smaku i dodajemy do niego rozpuszczoną żelatynę ,gdy będzie zimna zalewamy wywarem nasze miseczki i odstawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.05.2012 09:59
rewelacja;)
EWI 22.05.2012 08:22
fajna
iwa643 22.05.2012 07:26
Polecam dietetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak