Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode buraczki z liśćmi 10 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
barszcz zupka w proszku 1 paczka
pieprz
porcje rosołowe
śmietana 18-procentowa
ziemniaki młode
włoszczyzna 1 (młoda)

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka.

Kroki postępowania

1
Na porcjach rosołowych ugotować wywar. Przyprawić kucharkiem.
Krok 1 - Botwinka. foto
2
Włoszczyznę (marchew, por, pietruszkę i seler wraz z nacią pokroić w kostkę/półplasterki).
Krok 2 - Botwinka. foto
3
Buraczki wraz z czerwonymi łodyżkami również drobno pokroić.
Krok 3 - Botwinka. foto
4
Wrzucić warzywa do wywaru. Gotować.
Krok 4 - Botwinka. foto
5
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 5 - Botwinka. foto
6
Gotować do miękkości ziemniaków i warzyw.
Krok 6 - Botwinka. foto
7
Śmietanę rozrobić w miseczce z odrobiną zupy.
Krok 7 - Botwinka. foto
8
Zaciągnąć śmietaną i już nie zagotowywać.
Krok 8 - Botwinka. foto
9
Smacznego :)
Krok 9 - Botwinka. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 17.08.2012 14:54
wyśmienicie się prezentuje:)
aginaa 26.05.2012 21:35
uwielbiam
Izabela/bella81 22.05.2012 22:29
Te buraczki kupiłam, bo moje też jeszcze rosną :)
Mysiunia 22.05.2012 09:48
już się nie mogę doczekać :) ale moje buraczki jeszcze za małe..
Izabela/bella81 22.05.2012 09:21
dziękuję za pomysł, też sobie zamrożę :)
gosia47-47 22.05.2012 09:20
ekstra
ziutula
ziutula 22.05.2012 00:57
botwinkę uwielbiam i gdy zaczyna sie kończyć to zamrażam sporo porcji samej botwinki na rosole a później tylko doprawiam w zimie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak