Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny cytrynowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
sól szczypta
cukier 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
olej 80 ml
jajko 2 sztuk
mleko 150 ml
sok z cytryny 1 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny cytrynowe

Składniki:
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
80 ml oleju
2 jajka
150 ml mleka
sok z jednej cytryny

Sposób przygotowania:
W miseczce mieszamy suche składniki. W drugiej mieszamy mokre . Do składników suchych wlewamy mokre i mieszamy je wszystkie razem. Masę przekładamy do papilotek, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min.

Składniki na masę czekoladową:
1 łyżka masła
2 łyżki kakao
1 łyżka mleka
1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:
Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mleko, cukier i kakao - wszystko razem mieszamy. Masą polewamy zimne muffiny, możemy posypać prażonymi wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewela 05.06.2012 20:49
Już nie ważne - zrobiłam :) mi wyszło 15 ;) akurat nie miałam cytryny więc dodałam aromatu cytrynowego :P dla męża baaardzo smakowały :)
Ewela 04.06.2012 21:52
Ile wychodzi muffinów z takiej ilości składników?
Amellia 22.05.2012 08:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak