Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i warzywami

3.0
(20)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mięso mielone 300 gramów
masło 2 łyżeczki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
przecier pomidorowy 2 łyżki
pieczarki 200 gramów
pomidor 1 sztuka
papryka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Oregano suszone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i warzywami

Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na 1 łyżeczce masła. Dodajemy mięso mielone, sól, pieprz, oregano, przeciśnięty przez praskę czosnek, przecier pomidorowy i wszystko razem dusimy.

Pieczarki myjemy i tniemy w plasterki dusimy na 1 łyżeczce masła na małym ogniu, lekko soląc.

Następnie ciasto francuskie kroimy na 3 części. Na każdej z nich układamy mięso mielone, pieczarki, 2 plastry pomidora, 2 plastry papryki. Wszystko razem ładnie zawijamy w cieście. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni ok. 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 09.07.2012 13:25
super
Rafał10 05.06.2012 22:23
ŚWIETNE !
Fiffi 23.05.2012 23:21
fajny przepis, apetyczne bardzo
agunesu 21.05.2012 23:24
super przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak