Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wykorzystaniem włoszczyzny z rosołu.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 op
jabłka 2 szt
ogórek kiszony 2 szt
grzybki marynowane 2-3 łyżki
śmietana 2/3 szkl
musztarda 1 łyżeczka
zielenina 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wykorzystaniem włoszczyzny z rosołu.

Ugotowaną włoszczyznę wyjmuję z rosołu /o ile wcześniej ktoś nie zje/ i kroję w drobną kosteczkę.Jabłka,ogórki i grzybki również bardzo drobno kroję i dodaję do warzyw.Ugotowane na twardo jajka obieram ,wyjmuję żółtka a białka kroję i dodaję do sałatki.
Żółtka rozcieram dodaję musztardę i śmietanę i miksuję sos z dodatkiem soli i pieprzu.
Sałatkę polewam sosem i posypuję drobno posiekaną zieleniną.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.09.2012 08:26
smaczna jest taka sałatka
barbara11561 30.05.2012 15:30
tez wykorzystuję jarzynę z rosołu do sałatki na szybko:)
ben-ka 23.05.2012 13:10
Masz rację Misiu należę do tych osób u których bardzo mało się marnuje i to nie ze skąpstwa wynika:)
anemon 23.05.2012 12:30
Też tak lubię. Smacznie i oszczędnie, nie lubię jak coś się marnuje.
Barbara35 23.05.2012 00:08
Na pewno smaczne ;)
misia53 22.05.2012 10:26
beniu , jesteś dobrą gospodynią , nic nie zmarnujesz
IZABELA29 22.05.2012 08:21
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak