Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 250 ml
śmietanka kremowa 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
laska wanili 1 szt
cukier 80 gram
rum 1 łyżka
orzechy włoskie
syrop malinowy
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta

3 łyżki żelatyny w proszku zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut, wanilie przepołowić i wyciągnąć z niej ziarenka ( ewentualnie można dodać ekstrakt waniliowy). Do rondelka wlać śmietankę i mleko, dodać ziarenka wanilii i laskę wanilii, dodać cukier. Mieszać i podgrzewać do momentu rozpuszczenia cukru. Dodać rum i zagotować, szybko zdjąć z ognia i dodać namoczoną żelatynę. Mieszać energicznie, aż żelatyna się rozpuści. Wlać do filiżanek i wstawić do lodówki. Po około 4 godzinach podać, polać sokiem malinowym startą czekoladą i posiekanymi orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 02.09.2012 17:42
rewelacja!
Betka 29.07.2012 09:22
pycha;)
caffee_tea 20.06.2012 22:14
mniam
krzysiu510 24.05.2012 14:17
o to coś dla mnie, świetne!
Karolinka111 21.05.2012 22:12
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak