Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w pieczeniowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
sos pieczeniowy 1 opakowanie
kostka pieczeniowa 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
mąka 2 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w pieczeniowym sosie

Mięso płuczemy, osuszamy. Kroimy w plasterki, lekko rozbijamy tłuczkiem. Następnie opruszamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Przekładamy mięso do rondla, zalewamy wodą, dodajemy pokruszonę kostki, liść laurowy. Całość dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia rozrabiamy sos pieczeniowy w niewielkiej ilości zimnej wody i dodajemy do duszonego mięsa. Całość zagotowujemy i gotujemy do momentu, aż sos ładnie się zagęści. Dodajemy pieprz do smaku, nie solimy, gdyż sos i kostki są dosyć słone.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 17.11.2013 13:24
apetyczne danie
Adam/ZUB3R 26.03.2013 20:57
lubię takie jedzenie
MAR3STA 08.02.2013 18:49
bardzo apetyczne
Pani Domu 13.09.2012 19:00
apetyczne bitki
TEtalicha 29.08.2012 14:26
ślinka leci az
Kas2 06.08.2012 18:23
uwielbiam taki sosik
Andzia1977
Andzia1977 19.06.2012 22:23
uwielbiam bitki
treonina 21.05.2012 22:17
wspaniałe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak