Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w czerwonej kapuście z orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 1 szklanka
cebula
pęczak 1 szklanka
sól
olej
pieprz
masło 1 łyżka
grzyb suszone
kapusta czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w czerwonej kapuście z orzechami

Grzyby moczymy dzień wcześniej , obgotowujemy . Kapustę sparzamy , oddzielamy liście . Kaszę gotujemy w 2 szklankach osolonej wody . Mieszamy z orzechami doprawiamy . Farsz zawijamy w liście kapusty. Cebulę obieramy , siekamy i podsmażamy z grzybami . W garnku układamy gołąbki wlewamy pomidory z zalewą i wsypujemy cebulę z grzybami . Doprawiamy i dodajemy masło .Dusimy do miękkości

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.12.2013 23:34
oryginalny przepis
Łukasz15 31.03.2013 14:47
Ciekawy pomysł
reniatka 23.06.2012 09:58
ciekawy przepis
Wafelek2601 16.06.2012 09:07
Fajna odmiana
1j1o1l1a1 21.05.2012 22:43
nie robilam, ale mogą byc ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak