Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladka z fasolką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
tymianek
cytryna 1 szt
sól
pieprz
fasolka szaragowa
chili

Przepis i sposób przygotowania na: roladka z fasolką

Fileta przekrawamy wzdłuż, ale nie do końca, tak aby po przekrojeniu powstało serduszko. Rozbijamy mięsko przyprawiamy sola pieprzem, papryką sokiem z cytryny.
Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, wyjmujemy i studzimy.
Po przestudzeniu fasolkę układamy na filecie i zawijamy w roladkę. Roladkę owijamy ciasno folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 30 minut. Po wyjęciu przestudzić i podawać na sałacie, bądź jako ciepłe do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 31.05.2012 14:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak