Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet pieczarkowo jajeczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
jajko 8
kajzerka 2
mleko 1 szkl
cebula
pietruszka
masło 3 łyżki
sól
pieprz
jaja 2
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet pieczarkowo jajeczny

8 jajek gotujemy na twardo. Obrane pieczarki siekamy i podsmażamy z 2 łyżkami masła. Bułki moczymy w mleku przez 10 min. Następnie bułki odciskamy. Obrane jajka i pieczarki mielimy maszynką do mięsa. Natkę siekamy. Wszystko razem mieszamy z 2 surowymi jajkami i doprawiamy do smaku. Pozostałym masłem smarujemy foremkę i dajemy przygotowaną masę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.11.2013 09:38
smakowity,
Dorota59 02.09.2013 21:15
zapowiada się smakowicie
Justa32 27.08.2013 07:54
na pewno by mi smakował
Beata23 30.07.2013 10:23
musi być smaczny
Iwusia 16.06.2013 23:25
bardzo ciekawy
barbara11561 15.05.2013 12:11
świetny,takiego nie jadłam:)
mirosława4 15.04.2013 19:02
może być dobry
berys18 19.02.2013 10:15
ciekawa propozycja
Grazyna0211 04.01.2013 10:08
pysznie się zapowiada ten pasztet
cooleczka 22.10.2012 21:23
smaczny
romanrafal
romanrafal 07.10.2012 10:42
pyszny pasztecik
IKrakowianka 03.09.2012 20:13
fajny przepis
fictor123 25.07.2012 10:46
super
Wafelek2601 29.05.2012 09:43
ciekawy
RenataZ-et 28.05.2012 08:56
świetny
Łukasz15 23.05.2012 08:14
super
misia53 21.05.2012 21:45
pomysłowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak