Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 50 dag
musztarda do natarcia
majeranek do natarcia
Zioła prowansalskie suszone Prymat do natarcia
sól 1/3 łyżeczki
pieprz czarny do natarcia
woda do gotowania
olej do smazenia
oregano do natarcia

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w ziołach

Zeberka porcujemy- 1-2 sztuki. Myjemy. Nacieramy musztardą z każdej strony. Pieprz, sól, zioła i majeranek służą nam do natarcia żeberek będących w musztardzie. Zostawiamy je tak przygotowane przez 4 h. Następnie do woka dodajemy olej, i trochę wody i dusimy na małym ogniu do miękkości nasze żeberka. OD czasu do czasu zmianiając stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 28.05.2012 20:05
ciekawa propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak