Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowiec z masą krówkową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 600 g
cukier 3/4 szkl
margaryna 200 g
jajko 2 szt
żółtko jajek 2 szt
mleko 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
miód 3 łyżki
masa
masa krówkowa 1 puszka
Krem:
śmietana36% 0,5 l
dekoracja
migdały 150 g
bita śmietana 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowiec z masą krówkową

Kroki postępowania

1
CIASTO
Mąkę wymieszać z sodą i posiekać z margaryną. Dodać miód, jajka, żółtka, cukier, mleko i zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części. Dwie identyczne blaszki, wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia, wylepić ciastem. Ciasta piec w 180 stop, do zrumienienia ciasta.
Krok 1 - Migdałowiec z masą krówkową foto
2
KREM
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z bitą śmietaną na sztywno. Ostudzone ciasto przełożyć kremem.
SKŁADANIE CIASTA:
1 -ciasto 2 - krem ze śmietanką 3 - ciasto 4 - masa krówka
Krok 2 - Migdałowiec z masą krówkową foto
3
Wierzch ciasta posypać migdałami
Krok 3 - Migdałowiec z masą krówkową foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 17.08.2012 08:22
pycha;)
Justyna28 21.05.2012 20:35
fajny
halina55 21.05.2012 20:26
Super
stokrotka 21.05.2012 18:49
smakowicie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak