Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi serowo-truskawkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto: średnia porcja
cukier do smaku
truskawki 200 g
Biszkopty
twarożek 1/2 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi serowo-truskawkowe

Ciasto mleczno-maślane na pierogi słodkie

Truskawki umyć, osączyć i zmiksować z serkiem śmietankowym.
Masę doprawić cukrem, a jeśli jest zbyt luźna, dodać trochę zmielonych biszkoptów.
Dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki.
Farszem nadziewać niezbyt cienkie krążki ciasta - bardzo dokąłdnie sklejać i gotować partiami w lekko osolonym wrzątku.
Podawać z jogurtem, kwaśną śmietaną z dodatkiem cukru, musem lub twarożkiem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 26.07.2012 13:42
mmm pychotka:) muszą rozpływać sie w ustach:)
majeczkamp 27.05.2012 13:25
pysznosci!
Rafał10 25.05.2012 21:29
uwielbiam pierożki pod każdą postacią ! Twój przepis jest świetny !
Habibi 22.05.2012 07:57
Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
1j1o1l1a1 21.05.2012 23:14
pierożki-deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak