Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto mleczno-maślane na pierogi słodkie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
mleko 1 szkl.
sól duża szczypta
masło 2 łyżki
cukier waniliowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto mleczno-maślane na pierogi słodkie

Zagrzać mleko i rozpuścić w nim cukier waniliowy, sól oraz miękkie masło.
Na stolnicę wysypać mąkę, w środku zrobić dołek i wlać mleko - zarobić i wygnieść delikatne jednolite ciasto.
Owinąć w folię spożywczą i tzrymać w cieple przez 30-60 minut.
Po tym czasie rozwałkować niezbyt grubo, podsypując dodatkową mąką.
Wycinać krążki i nadziewać serem lub owocami.
Gotować partiami w lekko osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 21.12.2012 18:02
świetne
Habibi 22.05.2012 07:57
Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak