Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po japońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 3 szt
olej do smażenia
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 3 szt
koncentrat pomidorowy 1-2
pieprz
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po japońsku

Kroki postępowania

1
Filet oczyścić,pokroić na kawałki. oprószyć mąką i usmażyć
Krok 1 - dorsz po japońsku foto
2
Przygotować sos.Cebulę pokroić w piórka i poddusić na oleju dodać pokrojoną w paski paprykę.Dusić wszystko do miękkości Dodać ogórki pokrojone w plasterki i koncentrat pomidorowy.Wszystko doprawić solą pieprzem papryką i cukrem.Sos powinien być słodko-kwaśny
Krok 2 - dorsz po japońsku foto
3
Rybę ułozyć w misce i zalać wystudzonym sosem
Krok 3 - dorsz po japońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 26.02.2014 21:00
pyszna rybka, też robię taką
Krzysztof15 30.09.2012 20:11
lubie rybki
Kaja35 22.08.2012 09:56
super
Kaja35 22.08.2012 09:56
super
Kuchareczka2 14.08.2012 11:05
przepyszna rybka
SYLKA 10.08.2012 22:17
dobre
Barbara/zuza22_85 10.08.2012 10:30
dobry
ewaa 01.08.2012 14:47
pychota
Mati3 21.05.2012 21:01
wygląda pysznie
pioge7 21.05.2012 16:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak