Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt.
papryka czerwona 2 szt.
pieczarki 1/2 kg.
smietana 18% 1 szkl.
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
sól i pieprz
bulion warzywny 1/2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe z pieczarkami

polędwiczki umyć osuszyć pokroić w plastry lekko rozbić dłonią posypać pieprzem usmażyć na rozgrzanym oleju pod koniec osolić do smaku,pieczarki pokroić w plasterki umyć paprykę w kostkę rozgrzać olej i podsmażyć warzywa po 5min.dodać mięso,posiekany czosnek chwilę poddusić i podlać bulionem dusić do miękkości na koniec zagęścić mąką zabielić śmietaną i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak