Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
wiórki kokosowe do posypki
polewa czekoladowa 2 sztuki
cukier 1,5 szklanki
margaryna 40 dag
miód 2 łyżeczki
kasza manna 9 łyżek
cukier waniliowy 1 sztuka
mleko 1 litr
jaja 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka

mąkę pszenną , alczymy z miodem, 20 dag margaryny, 1 łyzeczką sody, jajkami, i 0,75 szklanki cukru. Zagniatamy z tych składników ciasto. Dzielimy na 3 czesci . Pieczemy w temp 170 stopni około 15-20 minut.

MAsa- 1 litr mleka gotujemy z cukrem kryształem i cukrem waniliowym oraz margaryną (20 dag). Zagotowane odstawiamy i dodajemy kaszkę- wszystko szybko mieszamy ze sobą). następnie wykładamy znowu na kuchenę i podgrzewamy by masa uzyskała konsystencję podobną do budyniowej. Odstawiamy do wystudzenia . Taką masą przekładamy każdą część ciasta. . Na sam wierzch polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 01.07.2013 09:53
Wygląda przepysznie.
TEtalicha 27.06.2013 17:43
smakowicie wygląda:)
IZABELA29 15.05.2013 20:26
pyszne ciasto chętnie się poczęstuję
Elżbieta17 30.08.2012 14:40
smakowicie wygląda:)
Ewelina47 12.07.2012 21:09
pyszne ciastko
Seba 03.07.2012 16:55
pyszne do kawki
halina17 21.05.2012 19:00
Na zdjęciu w środku jest biszkopt?- w przepisie nie ma tylko 3 placki miodowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak