Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kapusty pekińskiej z szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania
ryż 2 torebki
wędzona szynka 20 dkg
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kapusty pekińskiej z szynką

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić, wysypać z woreczków. Szynkę pokroić w cienkie plasterki, paprykę pokroić w paseczki (bez pestek). Z kapusty odrywać pojedyncze liście, ściąć lekko białą część tak, żeby była cieniutka. Każdy liść oprószyć solą i pieprzem, posmarować majonezem. Na każdym liściu ułożyć po plasterku szynki, trochę ryżu i trochę papryki. Zwijać w roladki od zielonej części, odłożyć na 1-2 godziny, a następnie kroić na 2-3 mniejsze kawałki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.02.2014 09:39
Pyszne te roladki :)
adam1f 27.08.2012 06:15
dobre
anja3107 21.05.2012 15:24
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak