Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w jajecznym kręgu.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 60 dag
jajko ugotowane na twardo 6 szt
masło 2 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
orzechy włoskie 2 łyzki
ser żółty 2 łyzki
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w jajecznym kręgu.

Fasolkę,przebrać umyć i ugotować w osolonej wodzie - odcedzić.Na patelni rozgrzać masło wsypać tartą bułke i drobno posiekane orzechy - podzmażyć.
Jajka obrać i dość grubo posiekać a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach - razem wymieszać.Szczypiorek umyć i również posiekać.
Na okrągły półmisek wyłozyć fasolkę na nią przełożyć zawartość patelni a z jajek zrobić wokól wianuszek.Jajka posypać sola i pieprzem oraz siekanym szczypiorkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.01.2014 06:52
pyszne połączenie
Motorek 13.12.2013 08:32
bardzo smaczna
Ola1young 10.11.2013 11:45
fajne danie,
olkaaa 18.06.2013 07:27
ciekawa propozycja
kuklik 06.05.2013 20:31
kolacyjka marzenie
Wacław 31.10.2012 10:40
pyszne ,mniam :)
Fiffi 24.08.2012 22:56
ciekawe połączenie
caralajna 07.08.2012 07:03
pyszności
barbara11561 28.05.2012 10:06
chyba się wproszę do Ciebie na taką kolacyjkę:)
ben-ka 25.05.2012 09:07
hm....coś innego zrobię to wrzucam a może ktoś sobie zrobi i spróbuje:)
IZABELA29 25.05.2012 07:57
rozpieszczasz nas...
misia53 25.05.2012 00:34
znów coś ciekawego
anemon 22.05.2012 07:25
Smaczna propozycja na kolację.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak