Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa pieczone na smalcu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
cebula czerwona
pieczarki
oliwa
smalec
Kucharek przyprawa do potraw
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pomidory w proszku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa pieczone na smalcu

Warzywa umyć i ew. obrać - pokroić w średnie cząstki.
Wszystkie warzywa wymieszać w brytfannie, doprawić ziołami i przyprawami, polać oliwą.
Po dokładnym wymieszaniu (wszystkie warzywa muszą być pokryte olejem) dodać do naczynia 1-2 łyżki smalcu.
Brytfankę nakryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200*C.
Piec 30 minut, następnie odkryć, wymieszać i zrumienić bez przykrycia.

Podawać z greckim jogurtem lub kwaśną gęstą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 29.07.2012 20:50
wygląda super
Habibi 21.05.2012 14:26
Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
Monika111 21.05.2012 14:12
Musi być pyszne! Chyba wypróbuję...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak