Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijasy szparagowe w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 1 pęczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
sałata
majonez
papryka czerwona
papryka żółta
kostka rosołowa 1 szt
szynka konserwowa 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijasy szparagowe w galarecie

Szparagi obieramy odcinamy końcówki. Gotujemy . Odcedzamy ,studzimy. Rosołek zalewamy wrzątkiem ,studzimy. Żelatynę rozrabiamy w wodzie i dodajemy do rosołu. Mieszamy ,studzimy . Plasterek szynki rozkładamy na środku wyciskamy przez rękaw cukierniczy majonez .Układamy szparagę i zawijamy w rulon . Ruloniki układamy na półmisku. Ozdabiamy sałatą karbowaną.Papryki kroimy w paseczki i na pół .Taką papryką posypujemy roladki .Zalewamy tężącą galaretką .Wstawiamy do lodówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.05.2012 10:00
mniam mniam;)
mufinka79 21.05.2012 21:56
pycha :)
Andysz 21.05.2012 15:14
mniam;)
Agnieszka116 21.05.2012 12:13
Miodne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak