Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 600 g
pieczarki 250 g
marchewka
cebula
papryka czerwona
czosnek 1 ząbek
majeranek 1/2 łyżeczki
bazylia 1/2 łyżeczki
pierz mielony
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana 100 ml
natka pietruszki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym

Polędwiczkę kroimy w plastry ubijamy lekko rękoma aby powstały kotlety.Przyprawiamy mielonym pieprzem i podsmażamy na oleju z każdej strony. Dodajemy pokrojone w plastry (obrane) pieczarki. marchewkę (półplasterki),cebulę w wiórka oraz pokrojoną w kostkę paprykę i wyciśnięty czosnek. Dodajemy przyprawy.Podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem aż warzywa i mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 09.07.2012 21:38
Apetyczne :)
Malinka 20.06.2012 08:57
Wyśmienicie wygląda.
Agnieszka116 21.05.2012 12:14
mniam !!
Rafał10 21.05.2012 11:57
rewelacja !
ewka1978 21.05.2012 11:20
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak