Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowy do mięs

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir
majonez 1 łyzka
czosnek 3 ząbki
Bazylia suszona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy do mięs

Do szklanki lub miski wlewamy kefir. Czosnek zgniatamy i wrzucamy go do kefiru . Następnie dużą solidną łyżkę majonezu mieszamy odrobina bazyli oraz oregano i doprawiamy solą i pieprzem . Odstawiamy do lodówki . Czasami dodaję też 1/2 łyżki cukru , sos jest w tedy bardziej delikatny :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.03.2014 16:11
bardzo dobry sosik
RenataZ-et 31.12.2013 21:07
mój ulubiony :)
Łukasz15 25.03.2013 07:20
Taki lubię
Seba 10.07.2012 12:48
pycha
jozefinach 15.06.2012 10:54
Uwielbiam.
Cukiereczek13 08.06.2012 11:56
bardzo lubię ;)
Wafelek2601 29.05.2012 09:38
bardzo lubię taki sos
gottrina 21.05.2012 13:03
chetnie wypróbuje
Agnieszka116 21.05.2012 12:14
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak