Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitury z czeresni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg czeresni
1/2 kg cukru
łyżeczka kwasku cytrynowego
Goździki całe Prymat 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitury z czeresni

Z czeresni usówamy pestki, wkładamy do szerokiego rondla dodajemy odrobine wody doprowadzamy do wrzenia.Wsypujemy cukier kwasek gożdziki i imbir i wszystko dobrze mieszamy gotujemy na malym ogniu ok 30 min. uwazajac aby powidła sie nie przypaliły.Tak przygotowana konfiture przekładamy odrazu do słoików (jeszcze ciepłą) i odrazu zakrecamy,słoik odwracamy do góry dnem na conajmniej 5 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak