Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-kwaśna kapustka na smalucu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt
sól
cukier
ocet 10 %
pieprz
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-kwaśna kapustka na smalucu

Kapustę kroimy drobno i gotujemy z dodatkiem soli i cukru ,ma być wyczuwalna słodycz. Gdy kapusta jest prawie miękka odcedzamy ją i podsmażamy na smalcu . Mieszamy i doprawiamy do smaku octem,pieprz ,sola i cukrem.I jeszcze chwilę smażymy . Kapusta ma byc słodko kwaśna

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 27.08.2012 07:46
smaczna
Anna133 26.08.2012 20:31
oj robiłam taką w piątek ,ale jej ubywa , zzrobiłam z całej główki a wyszło tak prawie na obiad
Andysz 21.05.2012 15:15
mniam mniam;))
iwa643 21.05.2012 07:15
Polecam do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak