Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka piwna na ostro z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 0,5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
karkówka 1,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka piwna na ostro z grilla

Karkówkę umyć i pokroić na plastry szerokości około 1 cm. Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Każdego kotleta solimy, pieprzymy i posypujemy przyprawą do grilla oraz papryką. Wszystkie kotlety układamy w głębokiej misce lub garnku i zalewamy piwem na około 2 godziny. Pieczemy na rozgrzanym grillu z każdej strony. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 14.06.2012 08:02
musi byc pyszna
Angelika10 31.05.2012 07:43
smaczna
caralajna 30.05.2012 08:48
niezła :)
Pietruszka 21.05.2012 10:39
Ostro!
patusia 21.05.2012 01:19
Smaczna
Ewa6274879 20.05.2012 23:46
pewnie szybko znika ze stołu :)
przemek20008 20.05.2012 22:59
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak