Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki drobiowe z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 3 szt
papryka czerwona 3 szt
cebula 3 szt
olej 1/3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
curry do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki drobiowe z papryką

Pierś umyć i pokroić na dużą kostkę. Olej wymieszać z przyprawami i zalać pokrojoną pierś, wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić na co najmniej godzinę.
Paprykę umyć i oczyścić z nasion. Następnie pokroić w kawałki około 2x3 cm. Cebulę obrać i również pokroić na podobne kawałki. Na patyczki od szaszłyków nakładać kolejno: mięso, paprykę, mięso cebulę itp. aż do końca patyczka.
Przygotowany szaszłyki piec na rozgrzanym grillu z każdej strony tak długo aż mięso będzie upieczone. Podawać na ciepło. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 03.06.2013 07:30
takie szaszłyki to ja lubię :)
Motorek 04.08.2012 09:31
piękny
caralajna 17.07.2012 09:36
można jeść oczami :)
Ewa6274879 12.06.2012 23:10
najlepsze z grillowych specjałów :)
Angelika10 30.05.2012 07:48
świetne
Kuchareczka2 24.05.2012 10:06
uwielbiam takie szaszłyki
Pietruszka 21.05.2012 10:42
Z przyjemnością sporządze taki szaszłyczek w domu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak