Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w piwie z nutą miodu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
Musztarda sarepska Prymat 100 g
miód płynny 40 g
piwo ciemne 300 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w piwie z nutą miodu

Umyte i osuszone mięso kroimy na 10 równej wielkości kawałków.

Lekko rozbijamy pięścią ,a następnie solimy z każdej strony.

Pieprz mielimy w młynku i dodajemy do miodu, musztardy i piwa.

Dokładnie mieszamy.

Następnie wkładamy mięso do przygotowanej marynaty na kilka godzin.

Co jakis czas obracamy je by marynata dobrze pokryła każdy kawałek mięsa.

Przed grillowaniem kładziemy na chwilę na ręczniki papierowe by marynata lekko odciekła od mięsa. Pieczemy na rozgrzanym grillu po 5-10 minut z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 02.05.2013 08:33
musi być pyszna :-)
kasiek 15.02.2013 20:01
pyszna karkóweczka
edyta44 11.01.2013 19:25
pycha
Wacław 04.12.2012 13:07
pycha,dla mnie rewelacja !
miki47 20.08.2012 23:20
mniam
Anna169Hosz 02.08.2012 10:10
Pyszności.
caroline1983 11.06.2012 21:14
delicje
tomosatomos 08.06.2012 07:23
karkówa dobra na obiad
misia53 26.05.2012 00:28
fajne mięsko
reniatka 21.05.2012 09:30
świetna marynata
przemek20008 20.05.2012 22:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak